fredag 14 september 2007

V75 Åby 15/9

V75-1

Första heatet av Åbys Stora Pris. Fransmannen 6 OISEAU DE FEUX såg riktigt fin ut då han vann Hugo Åbergs Memorial. Plockade då ner Citation från utvändigt ledaren över upploppet trots en snäll resa för Citation. Plockar dock med Citation i detta heat.

V75-2

5 MIN NARKISSOS har trots sin risiga trav sett oslagbar ut de senaste starterna. Hästen är start som en björn. Men jag undrar om inte 2140 är i kortaste laget mot detta mostånd. Garderar med 3 GREENHEART som visade fin form då han vann ett fint fyraåringlopp på bra sätt senast. Slog då bland annat Staro Almad och Beanie M.M. 11 ELTON SILVIO går alltid bra och får nog följa med trots spåret. Ska leta fram ytterligare streck tills imorgon.

V75-3

Ett långlopp med voltstart och 7 PRESTIGE får tipset från läget, har en grym kapacitet. Tar med den alltid segeraktuelle 4 JOS CORTINA och 1 KEY TO DREAM. Rysaren är 12 LUCKYTOBEBORN med Goop senior, lär komma flygande vid läktarsargen när mållinjen vankas. Endast 3-procentare.

V75-4

Hur ofta vinner Stolt två gånger i rad på V75?

V75-5

Spik 3 OISEAU DE FEUX. Bättre spår i detta heat. Onekligen tror jag att det lär bli spel mot en kassa i båda.

V75-6

Tilläggshästarna brukar få det svårt i dessa lopp där förstafållan består av relativt rutinerade hästar. Jag streckar 1 GARFIELD BROLINE, 2 ARRAS T.C.B., 3 BEST FRIEND och 5 INGAS HURRICANE. Känner mig relativt säker på att vinnaren återfinns bland en av dessa. Tror mest på 2 & 5.

V75-7

Silverdivision och öppet som vanligt, många kan vinna. Är inte riktigt klar med denna avdelning. Vet dock att 2 S.J.'S GOLD inte är någon bluff, var riktigt fin vid V65 070715 (kommer nu inte ihåg vem han spöade men det var någon svensk skjutare). Så den lär nog få följa med på lappen.


onsdag 12 september 2007

V64 12/9

Startlista V64


V64/1

Tror att det står mellan 2 JAVELIN Q. och 4 JUNCTION. 2 JAVELIN Q avgjorde på ett tappert sätt senast och visar han samma kämparanda nu så lär det bli victoria, utgångshäst.

V64/2

Favoriten 5 MISS DELAYED var nära att falla in i galopp senast från spår 3 i voltstart. Nu är det ett ännu besvärligare spår och jag tror att galoppen kommer som ett brev på posten. Spikar 13 FIRST OUT som har springspår från tillägg och bör komma bra till redan från start. Stickan har höga förhoppningar på denna.

V64/3

Carpacio har en fin staketrad och skall inte behöva skämmas för sig i detta gäng. Kan dock inte lämna 11 VÄSTERBO SAILOR och 12 OKI TO CHILL som tidigare visat att de går bra bakifrån utanför lappen.

V64/4

Ett riktigt lågklasslopp där det gäller att hitta rätt råtta i lämmeltåget. Streckar alla hästarna från tillägg med King Goran som utgångshäst (den som verkar ha bäst fart i kroppen). Även några från första fållan får följa med.

V64/5

Spikar 4 DIG FOR DOLLARS som senast visade att han tillhör den absoluta kulltoppen. Betydligt enklare nu.

V64/6

Tror mest på 9 AMOUR AMI och 2 PERSOS YANKEE som alltid gör rejäla insatser. Men jag har en liten känsla för att det kan smälla till och streckar på rejält med C-hästar.

Länk till det reducerade systemet



torsdag 6 september 2007

V75 Solänget 8/9

Vart bara två rätt i onsdags men jag måste säga att spikförslaget i 3 avdelningen 7 Last Speed Laday var enorm. Galoperade vid starten och låg sist utvändigt, när han sedan styrde på så bet det grymt bra och den var fyra imål (hade nog vunnit utan startgaloppen). Passas nästa gång.


Så till helgens drabbning på Solänget. Startlista V75


V75/1


Inleder med en spik. 3 Across the Lines har sprungit i betydligt tuffare gäng än detta och tjänat fina pengar. Det är nästan som han gått ner en klass i denna start och det bör bli en enkel uppgift. Bara han ställer in skorna på banan så är det färdigt.

V75/2

Är ett stolopp och lär kräva ett antal streck. Ska bli intressant att se vad 13 SIMB RAINDANCE kan göra med en "riktig" kusk. Hästen kan mycket, känns som han haft pilotproblem. Blir nog utgångshäst.

V75/3

Här tar jag ställning och spikar 4 HOT TUB som sett ruggigt fin ut i flera starter mot den absoluta eliten. Har även deklarerat offensivt upplägg denna gång.


V75/4


Under arbete.


V75/5


Kallblodslopp och min erfarenhet är att det brukar löna sig att leta lita extra efter tänkbara 5 procentare. Av de betrodda så höjer sig MÖRTVEDT JERKELD en bit över de övriga. Men det har hänt förr i dessa lopp att det blir trafikproblem.


V75/6


8 JUDY'S GILL såg dunderfin ut senast då han lämnade konkurrenterna ensamma när han stack undan över upploppet. Men bricka 8 kan ställa till problem, och då det finns giftiga konkurrenter så känns det som gardering är motiverad. 10 JANITSJAR gör alltid bra insatser och vinner när som helst, kanske redan på lördag. 11 ARNIE'S SUPER FLY med Robert Berght vann enkelt med många längder från spår 12 näst senast, dock i ett enklare gäng. FOCUS ÅS känns som ett tidigt kryss, samt rysaren ALL TEMPEST 6 %.


V75/7

Många med chans men bortglömda FLORENCE BROLINE 12 % och 12 SPEEDY GOLD 3 % känns som roliga drag i en öppen avdelning. Det ska nämnas att SPEEDY GOLD har en vinstprocent på över 50 % från bakspår på de tio senaste start gjorda från bakspår.


Länk till systemet

onsdag 5 september 2007

V64 5/9

Startlista V64 (nu med formkurvor)

V64/1


Favoriten 6 Meadow Zoot är ingen bluff men har gått upp två klasser. Jag väljer att gardera med 10 Mighty Value som presterat grymma tider, nästan sekunden bättre än övriga. Rysaren är 3 High Defender som är en stark häst med form, har läget.

V64/2


1 Vulcan Sund höjer sig över mängden, tidsmässigt bör det bli ett antal längder i mål. Enda hotet som jag ser det är 9 Svedbo Pontiac, har dock ett betydligt sämre utgångsläge och jag väljer att spika den förstnämnda.

V64/3


7 Last Speed Laday med Claes Svensson är helt bortglömd, har sprungit mkt bra i betydligt tuffare gäng än detta. Tittar man på tiderna bör det bli rena lekstugan. Jag spikar utan att blinka. ENDAST 6 %.

V64/4


Kallblodslopp och jag tar fram hagelbrakarn och hoppas att jag skadeskjuter någon med skuren.

V64/5


Bör stå mellan E3-vinnaren 9 Staro Azazell och tvåan 8 Yankee Challange. Både har dock bakspår vilket leder till att jag garderar med 1 Major Växus som gjort det bra i skymundan samt 2 Gossip's King och 3 Greger the Great som bör kunna hänga med i tempot.

V64/6


Tipset går till 2 Chief Boy (trots Frick i sulkyn) som ser fin ut. Kommer förhoppningsvis till spets och bör då ha en bra chans. Om inte så spetsar 6 Mr New Dawn som även han får följa med på lappen. Rysarna är 1 Super Qui och 3 Allen All Over som är helt bortglömda. Tror ej att bakspårshästarna blir injudna till festen.

Nedan finns en länk till det fullständiga reducerade systemet som är på 117 rader:

Länk till systemet